Bouw SKY Hotel van start

Maandag jl. werd gestart met het plaatsen van de eerste funderingspalen van het gloednieuwe SKY Hotel op de site van SKY District, vlakbij de jachthaven en het station in Oostende.

Het SKY Hotel wordt een viersterrenhotel op een A+++-locatie met 116 stijlvolle, trendy hotelkamers waarbij het comfort van de hotelgast hoog in het vaandel gedragen wordt. De totaalinvestering van dit hotelproject wordt begroot op 20 miljoen euro. Wat het unieke concept betreft, houden we de spanning er nog even in.  Ten gepaste tijde zullen we hierover een tipje van de sluier lichten. De oplevering van het SKY Hotel is voorzien in juni 2025.  


ONTWIKKELAAR EN PURE-SANG-HOTELIER SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR

De investering van het SKY Hotel wordt voor 50% gedragen door Vastgoedgroep Degroote (o.l.v. co-CEO’s David & Jan Degroote) en voor 50% door de Flow Hospitality Group (vertegenwoordigd door Xavier Vercaemst, Inge Decuypere, Jan Dobbelaere, Stefanie Surmont). De uitbating van het SKY Hotel zal gebeuren door C-hotels, die momenteel al meerdere gerenommeerde hotels uitbaat langs de Belgische kust.

De taken werden door beide partners onderling verdeeld waarbij Vastgoedgroep Degroote instaat voor de ruwbouw van het toekomstige 4* hotel en Flow Hospitality Group de volledige binnenafwerking voor hun rekening neemt.

Beide ondernemingen zijn gekend als slagkrachtige familiebedrijven met een ware no-nonsense mentaliteit. Door de krachten te bundelen zal het SKY Hotel het hotelgebeuren in Oostende naar een nog hoger niveau tillen en zo de Koningin der Badsteden een extra troef geven om uit te spelen. 

Het SKY Hotel mikt vooral op business en families. Naast de hotelgasten zullen ook de omwonenden en de Oostendenaars gebruik kunnen maken van de gezellige lobby en bar van het SKY Hotel.

Het groene karakter van de nog te realiseren pleinen wordt behouden gezien de hotelgasten hun wagen kunnen parkeren in de ondergrondse rotatieparking van SKY District. Door de volledige heraanleg van de directe omgeving langs de zijde van het hotel en langs SKY Tower Two, zal de buurt een ware metamorfose ondergaan en komt het Oesterbankplein tot stand.

Op termijn zullen de twee lampionfuncties in de SKY Towers – d.i. de SKY Bar in SKY Tower One en het SKY Health Center in SKY Tower Two – gekoppeld worden aan de uitbating van het hotel, dit als kwaliteitsgarantie voor de volledige site.

De oplevering van het hotel is voorzien in juni 2025.  Een drietal maanden later zal ook SKY Tower Two zijn eerste inwoners verwelkomen en zal de Stad Oostende aansluitend het nieuwe Oesterbankplein openen. Dit vormt het sluitstuk van SKY District.

Als ontwikkelaar zijn wij verheugd om naast onze residentiele projecten, ook een gloednieuw viersterrenhotel te mogen bouwen in dé Stad aan Zee. Gezien heel wat oudere, kleinere hotels reeds gesloopt werden om plaats te maken voor residentiele projecten, zien wij het als ontwikkelaar onze maatschappelijke taak om het evenwicht in een stad als Oostende terug te herstellen. Wij zijn ervan overtuigd dat het SKY Hotel met zijn 116 kamers en professionele uitbating door de C-Hotels groep een succesverhaal zal worden.


logo Flow Hospitality Group

Copyright Flow Hospitality Group © All Rights Reserved